Blog

Vakantiehuis met aanlegsteiger Nederland

Vind hier een vakantiehuis met aanlegsteiger Nederland.

 
Wie met de boot op vakantie wil gaan binnen Nederland en een vakantiehuis met aanlegsteiger zoekt, vindt deze op de website vakantie-watervilla.com.  Op deze site vind je niet alleen watervilla’s en vakantiehuizen met eigen aanlegsteiger in Nederland maar ook in landen zoals Denemarken, Zweden, Kroatië en Frankrijk.  Daar waar een vakantie samen kan gaan met waterrecreatie. Vind hier een vakantiehuis met aanlegsteiger Nederland.

Nederland is een waterrijk land

Ongeveer één derde van Nederland ligt onder de zeespiegel. Er zijn veel meren en rivieren in Nederland. Dat biedt veel perspectieven voor een vakantie met de boot Nederland. Je kunt via belangrijke rivieren zoals Maas, Waal, Lek en IJssel makkelijk van punt A naar B varen en zo een vaarvakantie samenstellen. Daarbij komt dat langs alle belangrijke vaarroutes en rivieren havens en aanlegsteigers te vinden zijn. Ideaal als je binnen Nederland op vakantie wilt. Vind hier meer informatie over watersport in Nederland.Het vinden van een vakantiehuis met aanlegsteiger in Nederland is ook niet moeilijk. In bijna alle provincies en met name Friesland, Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Holland vind je water vakantieparken en particuliere huisjes met aanlegsteiger.

Particulier vakantiehuis met aanlegsteiger Nederland huren.

De meeste vakantiehuizen met aanlegsteiger in Nederland liggen op vakantieparken. Desalniettemin, bestaan er ook mogelijkheden om een particuliere watervilla met aanlegsteiger in Nederland te huren. Bijvoorbeeld aan het Veerse Meer in Zeeland waar je de mooiste jachthavens en vakantiehuizen met eigen aanlegsteiger kunt vinden. Met name rond Kortgene, Veere en Kamperland vind je mooie havens voor een vakantie met de boot.
Vind hier een vakantiehuis Veerse Meer met aanlegsteiger.

Vakantiepark Nederland zoeken met bootverhuur?

Je hoeft zelf geen jacht, boot, sloep of zeilboot te hebben om te kunnen genieten van een vaarvakantie op het water. In Nederland vind je talloze water vakantieparken waar je een sloep, jacht of zeilboot kunt huren. Ook bij watersportverenigingen kan je soms een zeilboot of roeiboot huren terwijl er in Nederland ook veel particuliere verhuurbedrijven zijn die boten verhuren. Als je een vakantiepark met bootverhuur in Nederland zoekt, zoek dan via één van de zoekmachines op het internet naar “vakantiepark provincie” met bootverhuur. Als je een watersportvakantie in Friesland wilt boeken en ter plaatse een sloep wilt huren zoek je dus op “vakantiepark Friesland met bootverhuur of sloepverhuur” Als je zoekt op bootverhuur Friesland kom je waarschijnlijk ook een heel eind.

Moet je een diploma hebben om een sloep te mogen besturen?

In Nederland en alle andere landen van de wereld gelden er regels als je met de boot het water op gaat. Je hebt onder andere te maken met voorrangsregels en snelheidsregels. Daarnaast heb je soms een vaarvergunning nodig en een bepaald diploma of brevet om een boot te mogen besturen. Ook heb je met bepaalde leeftijdsgrenzen te maken. Zo mag je een motorboot pas besturen als je minimaal 18 jaar bent en heb je als een motor boot een bepaalde snelheid kan bereiken een vaarbewijs nodig. Je hebt dus bij een vakantie met de boot in Nederland met regels, wetten en vergunningen te maken. Tot zover de informatie over een vaarvakantie en huren vakantiehuis met aanlegsteiger Nederland.

Weekendje weg met hond aan het water

Een weekendje weg met hond aan het water is leuk!

Wie van honden en het water houdt, zit goed als hij een weekendje weg met hond aan het water boekt. Een weekendje met hond aan de Zeeuwse Kust of Friese Meren bijvoorbeeld. In de zomermaanden is het ook in Nederland goed vertoeven aan het strand, op de Waddeneilanden en in het buitenland. Texel is heerlijk uitwaaien. Omdat een weekendje weg met hond maar 2 á 3 dagen kan duren, is een weekend met je huisdier in eigen land vaak de beste en goedkoopste optie. Een weekendje met hond met verblijf in een honden bungalow van Landal bijvoorbeeld. In de bungalows van Landal zijn meestal tot 2 honden welkom.

Een weekendje weg met hond aan de Nederlandse Kust kan goedkoop.

Als je denkt dat een weekend aan zee in Nederland duur moet zijn, heb je het mis. Er zijn ook relatief goedkope alternatieven. Vermijd echter wel toeristische kustplaatsen zoals Zandvoort Aan Zee, Bergen aan Zee of Renesse. Zoek goedkope badplaatsen op zoals Kamperland of Veere.   De meeste badplaatsen aan de Zeeuwse Kust hebben veel faciliteiten voor een weekend of vakantie met hond,. Je kunt er bijvoorbeeld een vakantiebungalow op één van de hondvriendelijke bungalowparken van Roompot huren. Daar boek je al een 2 persoons vakantiehuisje met hond voor een weekend voor minder dan 160,00 euro.

Weekend weg met hond en een boot huren.

Wie een boot wil huren voor een vaarvakantie of weekend weg met de hond, moeten wij voorzichtig waarschuwen. Veel honden vinden het niet fijn om dagenlang op een boot te verblijven. Watersport is voor de meeste honden niet weggelegd. Als je je hond mee neemt op een boot of gaat zeilen, probeer ieder uur aan land te gaan. Dan kan je hond even rennen en zijn behoefte doen. En natuurlijk ook het eten en drinken niet te vergeten.

Watersporten in heel Europa

Echte liefhebbers van verschillende watersporten komen in Nederland niet altijd aan hun trekken. Helaas zijn er in Nederland niet heel veel plekken om je lekker uit te leven op het water. De omstandigheden moeten er ook naar zijn, en die zijn in het buitenland vaak idealer dan in Nederland. Gelukkig zijn er in Europa voldoende plekken te vinden waar je je heerlijk kunt bezighouden met windsurfen, kitesurfen, raften of een andere avontuurlijke watersport.

Lees meer

De mooiste cruises over de Duitse rivieren

Wie aan een vakantie op een cruise denkt, denkt vaak al gauw aan cruises op de Middellandse Zee, in het Caraïbische gebied of iets wat nog exotischer is Maar dat hoeft helemaal niet. Je kunt het namelijk ook een stuk dichter bij huis zoeken, zoals in Duitsland. Dit land is namelijk perfect voor riviercruises; er zijn namelijk tal van grote rivieren, die zich uitstekend lenen voor een prachtige cruise. Hieronder hebben we de mooiste hiervan op een rijtje gezet. Lees meer