Blog

Weekendje weg met hond aan het water

Een weekendje weg met hond aan het water is leuk!

Wie van honden en het water houdt, zit goed als hij een weekendje weg met hond aan het water boekt. Een weekendje met hond aan de Zeeuwse Kust of Friese Meren bijvoorbeeld. In de zomermaanden is het ook in Nederland goed vertoeven aan het strand, op de Waddeneilanden en in het buitenland. Texel is heerlijk uitwaaien. Omdat een weekendje weg met hond maar 2 á 3 dagen kan duren, is een weekend met je huisdier in eigen land vaak de beste en goedkoopste optie. Een weekendje met hond met verblijf in een honden bungalow van Landal bijvoorbeeld. In de bungalows van Landal zijn meestal tot 2 honden welkom.

Een weekendje weg met hond aan de Nederlandse Kust kan goedkoop.

Als je denkt dat een weekend aan zee in Nederland duur moet zijn, heb je het mis. Er zijn ook relatief goedkope alternatieven. Vermijd echter wel toeristische kustplaatsen zoals Zandvoort Aan Zee, Bergen aan Zee of Renesse. Zoek goedkope badplaatsen op zoals Kamperland of Veere.   De meeste badplaatsen aan de Zeeuwse Kust hebben veel faciliteiten voor een weekend of vakantie met hond,. Je kunt er bijvoorbeeld een vakantiebungalow op één van de hondvriendelijke bungalowparken van Roompot huren. Daar boek je al een 2 persoons vakantiehuisje met hond voor een weekend voor minder dan 160,00 euro.

Weekend weg met hond en een boot huren.

Wie een boot wil huren voor een vaarvakantie of weekend weg met de hond, moeten wij voorzichtig waarschuwen. Veel honden vinden het niet fijn om dagenlang op een boot te verblijven. Watersport is voor de meeste honden niet weggelegd. Als je je hond mee neemt op een boot of gaat zeilen, probeer ieder uur aan land te gaan. Dan kan je hond even rennen en zijn behoefte doen. En natuurlijk ook het eten en drinken niet te vergeten.

Watersporten in heel Europa

Echte liefhebbers van verschillende watersporten komen in Nederland niet altijd aan hun trekken. Helaas zijn er in Nederland niet heel veel plekken om je lekker uit te leven op het water. De omstandigheden moeten er ook naar zijn, en die zijn in het buitenland vaak idealer dan in Nederland. Gelukkig zijn er in Europa voldoende plekken te vinden waar je je heerlijk kunt bezighouden met windsurfen, kitesurfen, raften of een andere avontuurlijke watersport.

Lees meer

De mooiste cruises over de Duitse rivieren

Wie aan een vakantie op een cruise denkt, denkt vaak al gauw aan cruises op de Middellandse Zee, in het Caraïbische gebied of iets wat nog exotischer is Maar dat hoeft helemaal niet. Je kunt het namelijk ook een stuk dichter bij huis zoeken, zoals in Duitsland. Dit land is namelijk perfect voor riviercruises; er zijn namelijk tal van grote rivieren, die zich uitstekend lenen voor een prachtige cruise. Hieronder hebben we de mooiste hiervan op een rijtje gezet. Lees meer