Watersport Bodensee

Bodensee Vorarlberg

De Bodensee – Een meer of een Zee?

Op de kruizing van Zwitserland, Duitsland, en de Oostenrijkse deelstaat Vorarlberg ligt één van de grootste binnenmeren van europa. De Bodensee.

vakantiepark oesterdam banner

Je kan eigenlijk rustig stellen dat dit een zee is, midden op het vasteland van Europa.

Het meer is zo groot, dat er zelfs nog beroepsvissers hun brood verdienen op dit mooie meer, waar onder andere de Rijn in en uitstroomt.

Wintersport.

Als je in de winter naar de Bodensee gaat, heb je een grote keuze aan skigebieden rond het meer, en diverse wintersporten op en rond het meer.

Naast schaatsen, is het meer bijvoorbeeld groot genoeg voor IJszeilen, en zijn er diverse langlaufloipen uitgezet.

Watersport.

De Bodensee is vanuit heel Europa makkelijk te bereiken, doordat het direct aan de snelweg ligt.

Mede daardoor, zo kunnen ook grotere boten het meer makkelijk bereiken, worden aan en op het meer diverse actieve en passieve vormen van watersport aangeboden.

Je kan bijvoorbeeld denken aan:

  • Diverse strandbaden em openlucht zwembaden aan en rond de Bodensee, zoals Erholungszentrum Rheinauen, Mili (historische Badeanstalt) in Bregenz, Naturbad Untere Au in Frastanz, Zwembad Felsenau, het Städtisches Strandbad in Bregenz, Waldbad Enz en het Waldbad in Feldkirch.
  • Zwemmen is ook mogelijk in de Alter Rhein in Lustenau, De Dornbicher Ache in Dornbirn en in Erholungsgebiet Paspels in Rankweil. Overdekte zwembaden zijn in Dornbirn (das stadtbad) en Bregenz (Seehallenbad).
  • Diverse mogelijkheden voor vissen, zoals in de Alter Rhein (viskaarten verkrijgbaar bij de kiosk op het station) en in Bregenz in de Bodensee, de Bregenzerach, Subersach en de Weißach (viskaarten verkrijgbaar bij de VVV in Bregenz).
  • Verhuur van boten (diverse verhuurders), zeilschool, zeilen en surfen.
  • Rafting en kanotouren (en o.a. Canyoning, klimmen e.d.) zijn mogelijk in Bregenz en Feldkirch.
  • Rond het meer zijn maar liefst 6 natuur- en kunstijsbanen.

Tip.

Een echte tip voor genieters is Kneippkurhaus Bad Nofels, in Feldkirch.

Heerlijk genieten en ontspannen tijdens onder andere Kneippbaden en diverse massages. Wat is er mooier dan een combinatie van watersport en wellness?

[wp_ad_camp_1]