Watersport Achensee

Achensee

5 Dorpjes rond de prachtige Achensee.

De Achensee is niet alleen watersport.

vakantiepark oesterdam banner

5 Leuke dorpjes (Achenkirch, Maurach, Pertisau, Steinberg en Wiesing) sieren de regio, en bieden vakantiegangers de nodige comfort tijdens een verblijf aan dit mooie en uitdagende meer.

Het meer ligt niet ver van Innsbruck, en heeft een oppervlakte van ongeveer 6,8 kilometer, bij een lengte van 9 kilometer en een breedte van 1 kilometer.

Het is het grootste meer in Tirol.

De Achensee is ook één van de grootste watersportgebieden in Oostenrijk, naast de meren in het Salzburgerland en in bijvoorbeeld Karinthië. En, het is een vakantiebestemming waar heel veel toeristen een fantastsiche vakantie doorbrengen, in de zomer en in de winter.

Maar wat wil je ook, met zoveel recreatiemogelijkheden op en rond de Achensee, op de prachtige skipisten, en in de mooie bergen, waar je overigens nagenoeg altijd zicht hebt op de blauwe Achensee.

Wintersport.

Niet alleen is de regio bekend als één groot wintersportgebied, de winterse omstandigheden zorgen ook voor de nodige sportmogelijkheden zoals bijvoorbeeld curling en schaatsen.

Watersport.

De mogelijkheden voor watersport zijn echter aan en op de Achensee, nagenoeg ombegrenst.

Denk bijvoorbeeld aan onder andere:

  • Zwemmen in één van de standbaden (Buchau, Schwarzenau, Achenkirch en Pertisau), met tal van recratiemogelijkheden en mooie stranden.
  • Zeilen en surfen, duiken en kitesurfen. In Achenkirch is bovendien een jachthaven.
  • Diverse mogelijkheden voor vissen (viskaarten verkrijgbaar bij Fischerwirt in Achenkirch, Seecamping Wimmer in Maurach en bij het Bootshaus in Pertisau).
  • Verhuur van roeiboten, trapboten, kajak en elektrische boten.

De regio is redelijk toeristisch, en daardoor zijn er tal van strandbarren, restaurants, ijssalons, en diverse uitgaansmogelijkheden. Ook andere sportmogelijkheden, zoals bijvoorbeeld de golfbaan, en tal van uitstapjes zijn rond de Achensee mogelijk.

Tip.

Ga op duiksafari in het meer.

Duiken is mogelijk bij Hechenberg (onder andere liggen hier in het meer een echte Dodge en wraks van oude kevers) en voor de tunnel (Projekt Unterasserstation).

[wp_ad_camp_1]