Watersport Klopeiner See

Klopeiner See

De Klopeiner See is ideaal voor de sportieve vakantieganger.

De Klopeiner See heeft niet alleen veel te bieden aan watersportliefhebbers, de regio staat ook bekend om de schilderachtige architectuur, een fenomenaal landschap en de Karawanken Kalkrotsen.

vakantiepark oesterdam banner

Het meer is één van de warmste meren in Europa met een watertemperattur tot soms wel 28 graden, en heeft een lengte van 1,8 kilometer bij een breedte van maximaal 800 meter.

Rond de Klopeiner See lopen een aantal magnifieke mountainbikeroutes en wandelroutes.

Wintersport.

Wintersport in de regio rond de Klopeiner See is genieten van een hele leuke ervaring in skigebied Petzen, met 26 kilometer aan pisten.

Buiten de pisten kan je ook genieten van winterparagliden, ijsstokschieten, en schaatsen op de bevroren Klopeiner See en een aantal andere schaatsbanen.

Watersport.

De Klopeiner See is een gezellige plek in de zomermaanden, en zeker niet al te groot.

Bij het meer zijn een aantal strandbaden, soms met beach volleybalveld, een paar mooie openlucht zwembaden, je kan duiken, zeilen en vissen. Je kan bijvoorbeeld denken aan:

  • Naast de Klopeiner See kan je ook zwemmen in de Gösselsdorfer See, de Kleinsee, de Pirkdorfer See, de Linsendorfer See, de Sonnegger See en de Turnersee.
  • Zwemmen kan ook in Erlebnisschwimmbad Völkermarkt, Naturisten Feriencenter Rutar Lido, Freibad Bad Eisenkappel (verwarmt met zonenergie), Freibad Griffen en Freibad Bleiburg.
  • Diverse mogelijkheden voor vissen zoals bijvoorbeeld in de Vellach, in Bad Eisenkappel en in de Drau (viskaarten in diverse plaatsen rond het meer verkrijgbaar).
  • Verhuur van boten (diverse verhuurders), zeilen en surfen. Ook bij het Völkermarkter Stuwmeer zijn boten te huur.
  • Duiken bij Tauschschule EASY DIVE

Door de geliefdheid in de zomermaanden, zijn rond het meer diverse attracties en evenementen, restaurants en diverse uitgaansmogelijkheden.

Tip.

Een tip die weliswaar weinig met watersport te maken heeft, maar toch zeker erg aan te bevelen is.

Vogelpark Turnersee is het grootste vogelpark (en fokprogramma) in Oostenrijk, met meer dan 1.200 dieren in 340 verschillende soorten.

Ook een aantal unieke en zeldzame soorten kan je in het vogelpark bekijken, en het fokprogramma heeft zelfs een live programma.

[wp_ad_camp_1]