Ameland

Ameland

Ameland, een eiland vol geheimen in de Waddenzee.

Ameland is een heerlijk plekje om de zomermaanden door te brengen. Ook voor een weekendje met hond Waddeneilanden.

vakantiepark oesterdam banner

Toch in Nederland, maar met een welhaast mediterraan gevoel.

Een heerlijk eiland waar je, ondanks de vele toeristen, kunt genieten van rust, uitgestrekte stranden en een gezonde dosis Nederlandse zeelucht.

Een stukje cultuur met culinaire hoogstandjes, een stukje Waddenzee met veel water en genotsmomenten. Ameland is één van de bekendste Waddeneilanden, Texel, Schiermonnikoog en Vlieland zijn ook bekend. Zie ook de vakantie mogelijkheden in Texel.

Golfsurfen.

Een sport die de laatste jaren steeds meer aan populariteit weet te winnen.

Veel uitdaging en plezier, als je probeert op een surfboard een golf te pakken. Zeker op een beginnersboard, kan je op Ameland deze sport proberen.

Kitesurfen en Surfen.

Ook Kitesurfen is een trendy watersport, die tegenwoordig gewoon op Ameland te beoefenen valt. Diverse cursussen worden al aangeboden, en ook Kitesurfen is een uitdagende en indrukwekkende watersport. ‘Gewoon’ surfen kan eigenlijk op het hele gebied rond het eiland, maar zeer geschikt zijn Buren (eind van de Reeweg) en Nes / Ballum (tussen de stroomgeleidedam in de Ballumer bocht en de veerbootsteiger).

Kayakken en Raften.

Je zou het misschien niet verwachten, kayakken en raften zijn immers sporten die normaal gesproken op wilde wateren beoefent worden, maar vergis je niet. Ameland maakt nagenoeg alles mogelijk.

Je hebt natuurlijk wel een complete uitrusting nodig, als je met de Kayak de Noordzee opgaat, en een instructeur of gids is zeker aan te bevelen.

Hetzelfde geldt ook als je op de Noordzee gaat raften.

Strand.

De meeste vakantiegangers zullen naar Ameland afreizen voor de stranden.

Het strand rond Ameland is 27 kilometer lang, en biedt vier bewaakte badplaatsen bij de dorpen.

Zwemmen is toegestaan bij opkomend water, en bij eb verboden. I.v.m. de gevaarlijke stromingen.

In Ballum is een verwarmd openlucht zwembad, en in het recreatiegebied de Vlayen, een subtropisch zwemparadijs met een 120 meter lange super glijbaan, wildwaterkreek en golfslagbad, whirpool en een peuterbad.

Het Wad.

De Waddenzee is uniek, en een beschermd natuurgebied.

Wadlopen kan altijd, alleen is het wel verstandig om dit niet zomaar te doen, en alleen onder begeleiding van een deskundige gids. Op Ameland kan je diverse Wadexcursies boeken.

Tip.

De Waddenzee staat vooral bekend vanwege de aanwezige zeehonden.

Een unieke ervaring is een Zeehondensafari, die je op Ameland kunt boeken.

[wp_ad_camp_1]