Watersport Nederland

Nederland

Watersport in Nederland is eigenlijk een deel van ons culturele erfgoed. Iedereen weet wat een watersportvakantie Nederland is.

vakantiepark oesterdam banner

We zijn immers van oudsher zeevaarders, en vroeger en nu varen onze schepen over de hele wereld. Misschien wel daarom, dat Nederland één van de meest belangrijke watersportlanden ter wereld is, met tal van mogelijkheden voor diverse categorieën van watersport. Met name de vissport is in Nederland groot. Veel mensen boeken daarom een visvakantie of vakantie aan de kust of meer. Friesland is het beste voor Watersport in Nederland. Friesland kent de meren, de kanalen en rivieren, het zeilen en surfen, en natuurlijk het Skûtsjesilen in de zomermaanden. Je vindt hier informatie over de Friese Meren.

Watersport in Friesland.

Heel Friesland loopt uit om deze spannende meerdaagse wedstrijd met de oude zeilboten te bekijken.

Doordat de provincie zo enorm veel water ter beschikking heeft, zijn de meren ook erg geliefd bij buitenlandse watersportliefhebbers, en wordt Friesland in de zomermaanden een echte internationale gemeenschap. Dit heeft wel als grote voordeel, dat er tal van uitgaansgelegenheden, restaurants en bars zijn, veelal aan de waterkant of bij de diverse havens, zoals bijvoorbeeld in Sneek.

Je kunt in Sneek een vakantiehuis aan het water huren. Er zijn ook groepsacccommodaties in Friesland met aanlegsteiger te huur.

De kust, Noord- en Zuid Holland en Zeeland

De kust van Nederland staat bekend om een andere tak van watersport, wat erg geliefd is (ook bij onze oosterburen) om afkoeling te zoeken op warme zomerdagen. De stranden staan als zeer goed bekend, en je moet daarbij zelf maar kiezen of je naar de wat drukkere stranden wilt gaan (Scheveningen, Katwijk, Egmond en dergelijke) of dat je liever wat minder mensen om je heen wilt op de rustigere stranden bij de minder bekende dorpen. De Zeeuwse kust biedt niet alleen mogelijkheden om te genieten van het strand, hoewel de stranden hier erg mooi zijn en vaak minder druk. Boek hier een vakantiehuis aan de Zeeuwse Kust.

Door het deltagebied met haar talloze meren en open wateren, is er een el dorado ontstaan voor de watersporter.

Hier kan je letterlijk en figuurlijk van het ene eiland naar het andere eiland varen, en op warme zomerse dagen lijkt het wel alsof je tussen de griekse eilanden aan het varen bent.

Het ‘Binnenland’

Nederland heeft echter veel meer watersport te bieden, dan alleen in de kustprovincies. Denk bijvoorbeeld aan Gelderland met haar randmeren, rivieren en diverse zwembaden en kleinere meren, maar ook bijvoorbeeld aan Limburg. In Gelderland zijn niet alleen een paar prachtige tropische zwembaden te vinden, ook de rivieren bieden tal van mogelijkheden voor watersport. Gelderland heeft wat dat betreft ook een aantal juweeltjes, zoals de tip die we hieronder geven!

Watersport in Limburg.

In Limburg kan je terecht op onder andere de Maasplassen, waar je kunt kamperen bij het water, en de hele dag kunt genieten van het strand, bij het surfen en zeilen, en ’s avonds kunt genieten van de Limburgse gezelligheid en de lokale lekkernijen. Je kunt in Limburg ook een vakantiehuisje aan het water huren waar honden zijn toegestaan Ideaal voor een weekendje met hond aan de Maas bijvoorbeeld.

Tip

Bijna was dit juweeltje er niet meer, maar dankzij de inzet van veel vrijwilligers (Stichting Behoud Strandbad) is voorjaar 2011 het prachtige strandbad in Winterswijk weer open gegaan.

Het strandbad is geheel gerenoveerd en in originele staat terug gebracht, en wat ons betreft mag dit een nationaal monument worden. Zo hoort zwemplezier te zijn.

Watersport in Nederland heeft eigenlijk geen aanbeveling nodig.

Het is echter zeker de moeite waard om ook eens naar de mindere bekende watersportgebieden te gaan. Vaak zijn de mogelijkheden groot.

[wp_ad_camp_1]

One thought to “Nederland”

Reacties zijn gesloten.