Watersport Oostenrijk

Oostenrijk

De mogelijkheden voor watersport in Oostenrijk zijn wellicht groter dan je zou verwachten, met naast diverse prachtige meren en rivieren, ook tal van andere watersportmogelijkheden zoals langere schaatstochten in de wintermaanden.

vakantiepark oesterdam banner

Oostenrijk is een echt watersportland

Je kan eigenlijk rustig zeggen, dat Oostenrijk een watersportland bij uitstek is, met een zeer breed aanbod van zeilen tot rafting, van zwemmen tot duiken.

En wat te denken bijvoorbeeld van het brede scala aan aanverwante sportmogelijkheden zoals bungeejumpen en IJsklimmen.

Karinthië

Karinthië is het El Dorado in Oostenrijk als het gaat om watersport, alhoewel je dat ook zeker van het merengebied in de deelstaat Salzburg kan zeggen.

In het zuiden van Oostenrijk liggen een paar prachtige meren, zoals bijvoorbeeld de Ossiacher See, de Wörther See en de Kloppeiner See (en dan is de lijst nog lang niet compleet).

De meeste meren bieden een uitgebreid scala aan mogelijkheden voor de watersport, zoals zeilen, surfen en duiken, en natuurlijk prachtige strandbaden. Daarbij komt, dat het klimaat in het zuiden van de Alpenrepubliek erg mild is, waardoor de zomers gekenmerkt worden door uitermate veel zonuren en bijbehorende temperaturen.

Echt aan te bevelen is de Ossiacher See, met een aantal erg leuke dorpjes aan de oevers, en een paar erg prettige strandbaden.

De regio is best wel toeristisch, maar daardoor zijn er ook tal van restaurants en uitgaansgelegenheden. Niets staat hier dus een heerlijk tijd in de weg.

Salzburg

Ook in de Oostenrijkse deelstaat Salzburg, ook wel bekend als het Salzburgenland, zijn er volop mogelijkheden voor watersport.

Hoogtepunten en zeker aanbevolen zijn de Fuschlsee en de Wolfgangsee.

Het voordeel van deze meren is niet alleen het enorm grote aanbod aan watersporten, maar ook de cultuur die je niet ver hier vandaan in de stad Salzburg kunt opsnuiven.

Tirol en Vorarlberg

Vorarlberg ligt aan één van de grootste en misschien wel het bekendste meer, de Bodensee.

Dit lange meer grenst aan Duitsland, Zwitserland en Vorarlberg, en biedt door de grootte enorme mogelijkheden voor actieve en passieve (b.v. rondvaarten) watersport.

Ook Tirol heeft meer te bieden op het gebied van de watersport dan je zou verwachten.

Immers, Tirol is vooral bekend van de wintersport. Echter een groot aantal grotere en kleinere meren bieden ruime mogelijkheden voor zwemmen en vissen, terwijl een aantal meren ook mogelijkheden te bieden heeft voor zeilen, surfen of bijvoorbeeld roeien. Voorbeelden van deze laatste categorie zijn onder andere de Achensee en de Pillersee.

Een fenomeen waarin je in Tirol je echt kunt uitleven is rafting.

En is welhaast geen dal waar deze sport (al dan niet onder begeleiding) wordt aangeboden, met als hoogtepunt de door een groot deel van Tirol stromende Inn, en de Oetztaler Ache in het Oetztal.

Beide rivieren zijn een paradijs voor rafters, terwijl in het Oetztal tal van aanbieders je de prachtigste tochten laten maken, waarbij bovendien in Oetz nog een echte kanoroute op de Oetztaler Ache uitgezet is.

Hier worden dan ook regelmatig (internationale) wedstrijden op hoog niveau gehouden.

Tip

In tip voor watersport in Oostenrijk is niet zo moeilijk.

Bij Oetz in het Oetztal ligt het warmste bergmeer van Tirol, de Piburger See.

Niet zozeer een meer waar je kunt genieten van watersport zoals zeilen en surfen, maar een echt natuurjuweel waar je prima kunt zwemmen en zeker uitstekend op onder andere forel kunt vissen.

Het meer staat onder natuurbescherming, zwemmen is alleen bij het speciaal daarvoor aangelegde flonder toegestaan, en het meer is zo speciaal, dat de universiteit Innsbruck een eigen afgescheiden stukje meer te beschikking heeft voor onderzoek.

In de winter wordt op het meer een ijsbaan uitgezet, en kan je door de beschutte ligging heerlijk schaatsen.

Oostenrijk biedt dus veel mogelijkheden op het gebied van watersport.

Het is zeker een keer de moeite waard om een korte of langere vakantie in één van de watersportregio’s in Oostenrijk door te brengen.

[wp_ad_camp_1]