Vakantiehuis met sloep huren

Een vakantiehuis met sloep huren, voor de ideale watersportvakantie.

Vakantiehuis met sloep huren in Nederland?

vakantiepark oesterdam banner

Wie een watersportvakantie binnen Nederland wil boeken, heeft vele mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld een huisje aan het water aan het Veerse Meer in Zeeland huren of een huisje aan het Sneekermeer in Friesland. De ultieme watersportvakantie beleef je natuurlijk op het water in een sloep. En het fijne is dat je een vakantiehuis met sloep in Nederland kunt huren. Ook op een vakantiepark met sloepverhuur.

Wat kost dat, een vakantiehuis met sloep?

Wat de kosten zijn van het huren van een villa of vakantiehuis met sloep, is afhankelijk van meerdere factoren.  Zo zal bijvoorbeeld het huren van een vakantiehuis aan het Sneekermeer meestal duurder zijn dan een huisje aan het water aan de Loosdrechtse of Reeuwijkse plassen. Maar de prijs wordt niet alleen betaald door de locatie, de watersport faciliteiten zijn ook belangrijk. Zo zal een vakantiehuis met eigen aanlegsteiger meestal duurder zijn dan een huisje met vissteiger. En en watervilla met 3, 4 of 5 slaapkamers en privé sauna zal natuurlijk duurder zijn dan een vakantiehuis aan het water met 2 slaapkamers en ligbad. Maar dat zal voor iedereen wel duidelijk zijn.

Huisje huren op vakantiepark met sloep.

Bij het huren van een vakantiewoning aan het water, heb je de keuze uit het boeken van een particuliere woning of een vakantiehuis aan water op vakantiepark. Daarnaast heb je de keuze een huisje of watervilla te huren op een vakantiepark met sloep.  Een vakantiepark aan het water met bootverhuur, biedt diverse voordelen ten opzichte van een particulier huisje aan het water. Zo heeft zo een vakantiepark een eigen jachthaven en aanlegsteiger voor de boot bij de woning. Vaak heeft zo een park ook een parkeerplaats voor boottrailers en kan je er ook een zeilboot of fluisterboot huren. Allemaal voordelen welke een particulier vakantiehuis niet biedt. Vind hier een vakantiepark met sloepverhuur.

Heb je voor een vakantiehuis met sloep een vaarbewijs nodig?

In de meeste gevallen heb je voor het huren van een boot of sloep geen vaarbewijs nodig. Wel moet je minimaal 18 of 21 jaar zijn en je kunnen legitimeren bij het huren van de boot maar dat is logisch. Bij het huren van een motorboot heb je vaak wel een vaarbewijs nodig. Bij binnenwateren heb je dan vaarbewijs 1 nodig en bij buitenwateren vaarbewijs 2. Wanneer heb je nu een vaarbewijs nodig? Het vaarbewijs is in Nederland verplicht voor motorboten die korter dan 15 meter zijn en sneller kunnen varen dan 20 kilometer per uur. Maar let op, ook waterscooters en jetski’s is het vaarbewijs in Nederland verplicht. Bij een vaarvakantie buiten de Nederlandse wateren kunnen weer andere regels gelden en andere vaarbewijzen of vergunningen nodig zijn.