Watersporten in heel Europa

Echte liefhebbers van verschillende watersporten komen in Nederland niet altijd aan hun trekken. Helaas zijn er in Nederland niet heel veel plekken om je lekker uit te leven op het water. De omstandigheden moeten er ook naar zijn, en die zijn in het buitenland vaak idealer dan in Nederland. Gelukkig zijn er in Europa voldoende plekken te vinden waar je je heerlijk kunt bezighouden met windsurfen, kitesurfen, raften of een andere avontuurlijke watersport.

vakantiepark oesterdam banner

Watersport paradijs in Spanje

Wij nemen je graag mee naar een aantal mooie plekken in Europa om te watersporten. In Spanje staat het dorp Tarifa bekend als een echt surfoord. Op ongeveer twee uur rijden van Malaga is deze kustplek te vinden, waar je altijd wel een aantal fanatiekelingen op het water ziet. Dit plekje in het uiterste zuiden van Spanje is naast een ideale plek om te surfen ook nog eens een zeer gezellige vakantiebestemming.

Surfen op Rhodos

Een andere mooie bestemming om te watersporten is Prasonisi in Griekenland. In het meest zuidelijke plekje van het eiland Rhodos vind je deze ideale plek om te surfen. Door de vorm van de baai en de wind die hier vaak goed staat is het een zeer aantrekkelijke plek. Bovendien is het eiland Rhodos prima te combineren met een surfvakantie, als je ook nog wat van het mooie Griekenland wil zien.

Met het vliegtuig op surfvakantie

Beide plekken die we noemen zijn niet makkelijk met de auto te bereiken vanuit Nederland. Qua afstand en de tussenkomst van water maakt het niet makkelijk om met eigen vervoer deze watersportplekken te bezoeken. Gelukkig zijn er voldoende vliegvelden in de buurt van deze oorden om per vliegtuig op watersportvakantie te gaan. Vergelijk online waar je goedkope tickets kunt vinden naar het zuiden van Spanje (Malaga of Sevilla) of Rhodos, en geniet van een avontuurlijke vakantie. Bij de meeste vliegmaatschappijen is het geen probleem om bijvoorbeeld je eigen surfboard mee te nemen op vakantie.