De mooiste cruises over de Duitse rivieren

Wie aan een vakantie op een cruise denkt, denkt vaak al gauw aan cruises op de Middellandse Zee, in het Caraïbische gebied of iets wat nog exotischer is Maar dat hoeft helemaal niet. Je kunt het namelijk ook een stuk dichter bij huis zoeken, zoals in Duitsland. Dit land is namelijk perfect voor riviercruises; er zijn namelijk tal van grote rivieren, die zich uitstekend lenen voor een prachtige cruise. Hieronder hebben we de mooiste hiervan op een rijtje gezet.

vakantiepark oesterdam banner

Een cruise over De Rijn

Een cruise die zeker niet mag ontbreken in ons lijstje van mooiste cruises over de Duitse rivieren is natuurlijk een cruise over De Rijn. De Rijn is immers niet alleen de langste rivier van Europa, maar ongetwijfeld ook één van de mooiste. Wanneer je vanuit Nederland De Rijn afdaalt, passeer je in Duitsland namelijk verschillende interessante steden (zoals Keulen, Koblenz en Bonn) en – bovenal – tal van wonderschone burchten. Ook kom je kleinere, pittoreske plaatsjes met karakteristieke kerkjes tegen, die je het romantische Duitsland doen ervaren. Wist u dat een rijncruise ideaal is voor senioren? Boek dit via: https://www.seniorenreizenonline.nl/rijnreis-voor-senioren

 

Een cruise over De Moezel

Minder bekend, maar zeker niet minder mooi dan De Rijn, is de rivier De Moezel. Deze rivier, die ook door Luxemburg en Frankrijk loopt, kronkelt namelijk eveneens langs imposante burchten, schitterende wijngaarden en geweldige stadjes en dorpen. Wat een cruise over De Moezel (net als een cruise over de andere Duitse rivieren overigens) ook tot een echte aanrader maakt, is dat het in elk jaargetijde kan: de rivier heeft in elk seizoen zijn charme.

 

Een cruise over De Elbe

De laatste riviercruise in Duitsland die we aan je voor willen stellen, is de cruise over De Elbe. Op deze cruise kom je, net als tijdens een reis over De Rijn en De Moezel, langs een paar bijzondere steden, zoals Wittemberg en Dresden. Maar ook de natuur die je passeert vanaf de Noordzee tot in Tsjechië is in zijn diversiteit constant indrukwekkend.